Til toppen

EUROPART vinner TOP 100-konkurranse for fremragende innovasjon i varehandel

Vår leverandør og partner: i årets TOP 100-innovasjonskonkurranse mottok EUROPART for første gang TOP 100-seglet. Med denne utmerkelsen hedrer juryen spesielt innovative mellomstore bedrifter. Europas ledende handelsforetak innen verkstedinnredninger og deler til nyttekjøretøy, med hovedkontor i Hagen i Tyskland og et nettverk av mer enn 290 forhandlere i 27 land i Europa, hører nå også med blant de mest innovative selskapene i Tyskland.


•    Mellomstor deleforhandler for nyttekjøretøy overbeviser i innovasjonskonkurranse
•    Leder på digitalisering
•    360-graders filmstudio og det nettbaserte bestillings- og oppfølgingssystemet som eksempler på nye kommunikasjonsformer

Hagen, 15.02.2021  I årets TOP 100-innovasjonskonkurranse mottok EUROPART for første gang TOP 100-seglet. Med denne utmerkelsen hedrer juryen spesielt innovative mellomstore bedrifter. Europas ledende handelsforetak innen verkstedinnredninger og deler til nyttekjøretøy, med hovedkontor i Hagen i Tyskland og et nettverk av mer enn 290 forhandlere i 27 land i Europa, hører nå også med blant de mest innovative selskapene i Tyskland.


“Denne viktige utmerkelsen bekrefter den bærekraftige innovasjonen som EUROPART står for - det er til og med vitenskapelig belagt”, sier EUROPARTs CEO, Olaf Giesen, gledesstrålende. “I første rekke takket være et engasjert team av motiverte og kompetente medarbeidere, som hver eneste dag arbeider med lidenskap for å møte kundenes behov.”


I forbindelse med konkurransen ble EUROPART underlagt en vitenskapelig vurdering. På oppdrag fra compamedis, som arrangerer innovasjonskonkurransen TOP 100, undersøkte innovasjonsforsker prof. dr. Nikolaus Franke og hans team innovasjonskraften i foretaket. Forskerne tok utgangspunkt i omtrent 120 testkriterer i fem kategorier: Innovasjonsstøtte fra toppledelsen, innovasjonklima, innovative prosesser og organisering, samfunnsorientering/open innovation og innovasjonssuksess. Forskerne undersøkte om innovasjonen var et resultat av en planlagt prosess eller resultat av tilfeldigheter. I tillegg vurderte de om, og hvordan, de nye løsningene blir mottatt på markedet. På bakgrunn av dagens spesielle situasjon fantes det i denne runden en spesiell del, der foretakets reaksjon på koronakrisen ble undersøkt.


Ikke bare for korona: EUROPART blir digital
Digitalisering har stått høyt oppe på agendaen hos EUROPART i mange år. Kontinuerlig videreutvikling og innovative tilnærminger, f.eks. når det gjelder online bestilling av deler, skal ikke bare forenkle prosessene og gjøre dem raskere. Spesielt viktig er utviklingen av praktiske kundefunksjoner. For eksempel tilbyr den nyeste versjonen av EUROPARTs nettbaserte bestillings- og oppfølgingssystem, EWOS, rask og pålitelig deleidentifikasjon også utfra understellsummere. Videre har brukerne mulighet til å sammenligne, beregne priser, hente fram opplysninger om bilparken, regninger og følgesedler i sanntid - syv dager i uken, hele dagen. I EWOS finner kundene også reparasjonsanvisninger, norm-arbeidstider, vedlikeholdsplaner og kontroll- og innstillingsverdier. Den mobile versjonen for smarttelefoner er samtidig artikkelskanner og har en rekke andre, praktiske funksjoner, som f.eks. opplasting av bilder.


360-grad-filmstudio for online produktpresentasjoner, kurs og konferanser
Med de nyeste innovasjonene tar EUROPART enda et stort skritt i retning menneskelig digital systemdrift og dermed i retning framtiden. Selskapet i Hagen satser på et moderne 360-grad-filmstudio med showtrailer. High-end studioet er utstyrt med et 360-gaders lerret og har mulighet for livestream-overføinger med 24 forskjellige kameratposisjoner. Dette innovative utstyret er altså egnet for digitale eventer som produktpresentasjoner, salgsmøter med tilkoblede konferanserom, managementdialoger med medarbeiderne og kunder i hele Europa - og mye, mye mer. EUROPARTs første onlineevent hadde over 500 deltakere. 360-grad-studioet supplerer også EWOS online bestillings-og oppfølgingssystem.


EUROPART CEO Olaf Giesen er overbevist: “Innovasjon er det beste grunnlaget for en god framtid. Derfor fortsetter vi å investere i innovative ideer og teknologi, til nytte for kundene og de 1.600 medarbeiderne våre. Tildelingen av TOP 100-seglet i 2021 er bevis for at vi er på riktig vei med strategien vår.”

Pressekontakt:
Daniel Zinn
Martinstraße 13
58135 Hagen 
d.zinn@europart.net 
Tlf.: +49 (0) 2331 3564-4103