Til toppen

Vår historie

Det hele startet i en liten butikk i Schweigaardsgate, en butikk Henry Olrich hadde opprettet for å selge deler til sin hengerfabrikk på Hamar.  Tidligere daglig leder, Bjørn Schøyen, jobbet som salgssjef på Olrich Gummiservice. Men når Schøyen sa til gamle Olrich at han ville ut, ønsket Olrich at han skulle se på den lille butikken han hadde i Oslo. Med sin erfaring i tungbilbransjen etter salg av dekk, så Schøyen at de også trengte mye annet. 

I starten var de kun 2 ansatte, Bjørn Schøyen og Frank Gulbrandsen. Med butikk på ene siden og lageret på den andre siden av gaten sprang de frem og tilbake. De første agenturene var Rockinger, Meiler og ikke minst Knorr-Bremse. Det gikk sakte men sikkert fremover, de åpnet nye avdelinger og fikk nye agenturer, først og fremst på karosserimateriell fra Finland - TMT Malinen.

--

Så dukker bilfjær-avsnittet opp. De solgte fjærer, noe Oslo Bilfjærfabrikk også forsøkte på, men de lyktes ikke helt. Oslo Bilfjærbutikk var på det tidspunktet eid av en nederlandsk bedrift som het Weweler. Schøyen foreslo at de skulle starte et samarbeid, som innebar at han solgte firmaet, men fortsatte som administrerende direktør. Nytt navn kom også på plass, nemlig Truck & Trailer Industry. 

Parallelt er det også en bilfjær-historie som utspiller seg i Tyskland, med en liten smie som lager bladfjærer for biler. Europart hadde blant annet 5 kjedepunkter i Danmark, og de begynte å snuse på Norge. Konseptet og utvalget passet godt for Truck & Trailer og dermed har Europart blitt en av Truck & Trailer sine største importører og samarbeidspartner.

--

Weweler ble i 1999 kjøpt av et stort firma fra Eindhoven, VDL. Det ble ikke de største endringene i Norge, men i 2003 sa VDL at de ville inn på andre områder. Dermed startet det med buss, og i dag er VDL Bus & Coach en spennende og nærværende aktør.

Under flytting av vårt hovedkontor dukket dette gamle skiltet opp. Nå henger det i inngangspartiet på vårt hovedkontor på Langhus.

Under flytting av vårt hovedkontor dukket dette gamle skiltet opp. Nå henger det i inngangspartiet på vårt hovedkontor på Langhus.

Det var flere gamle skatter som dukket opp under flyttingen av vårt hovedkontor. Her er administrerende direktør Øyvind Stenersen avbildet med et gammelt Henry Olrich-skilt.

Det var flere gamle skatter som dukket opp under flyttingen av vårt hovedkontor. Her er administrerende direktør Øyvind Stenersen avbildet med et gammelt Henry Olrich-skilt.

 

Fra å være en liten butikk i Schweigaardsgate med 2 ansatte, er Truck & Trailer nå en bedrift med 5 avdelinger, 6 lager og 55 ansatte.

Vi leverer alt av slitedeler til lastebil, buss, henger og varebil - i tillegg også til helelektriske drivlinjer. Våre avdelinger lagerfører produkter av god kvalitet, både av OE-leverandører og nøye utvalgte alternativer. I tillegg har vi et bredt sortiment av verktøy, verkstedinnredning, rekvisita, installasjonsmateriell og festemateriell.

I 2023 har bedriften gleden av å fylle 60 år, en bragd vi ser på med både stolthet og ydmykhet. Bjørn Schøyen og Frank Gulbrandsen var hardtarbeidende og kunnskapsrike, familiære og leverte alltid topp service - noe vi jobber for å fortsette med hver eneste dag.

Det å bli 60 år er en prestasjon vi takker våre trofaste kunder, gode leverandører og fantastiske ansatte for - uten alle dere hadde det ikke vært noe oss i 60 år!

 


Historien - kort fortalt


Starten: 2. januar 1963 ble firmaet stiftet, da under navnet Henry Olrich AS. Etter hvert ble navnet Truck & Trailer Henry Olrich A/S, for deretter å bli Truck & Trailer Industry AS. 


Trondheim: vår avdeling i Trondheim ble opprettet i 1980, under navnet Bil og Trailer AS.


Fjærprodusent: i 1990 inngikk vi et samarbeid med den Nederlandske fjærprodusenten Weweler.


Bergen: avdelingen vår i Bergen ble opprettet i 1996. I 2022 gjennomgikk avdelingen vår på Åsane en oppgradering og fikk dermed ny butikk, kontorer og større lagerplass.


Stavanger: avdelingen vår i Stavanger ble opprettet i 1998. I mai 2018 flyttet avdelingen inn i helt nye lokaler på Foss Eikeland.


VDL: i 1999 ble vi en del av VDL Groep da de kjøpte Weweler. VDL Groep er et familieeid konsern som er et av Europas største industrikonsern med fokus på utvikling og produksjon. VDL fyller 70 år i 2023.


Europart: året etter ble vi partner med Europart, Europas største reservedelskjede på tung sektor. Dette partnerskapet gir oss tilgang til en deledatabase på 1,5 millioner deler.


Oslo Nord: i 2017 åpnet vi en ny avdeling nord for Oslo, vis-à-vis Olavsgaard Hotell. Dette var en forberedelse til hovedkontorets flytting fra Oslo til Langhus, for å sørge for at våre kunder nord for Oslo fortsatt hadde en TTI-avdeling i "nærområdet".


Haugesund: i 2018 etablerte vi et lager i Haugesund. Nærmere bestemt hos Last Haugesunds lokaler på Ekrene Næringspark i Sveio. 


Nytt hovedkontor: 3. februar 2020 åpnet vi vårt nye hovedkontor og hovedlager på Langhus utenfor Oslo. Denne oppgraderingen og moderniseringen av vårt hovedlager gjør oss mer leveringsdyktig for våre kunder over hele landet.