Til toppen

Merking som gjør det enklere å identifisere deler

Vet du akkurat hva du skal ha når du handler hos oss? Eller trengs det ofte litt kommunikasjon med selgeren før den riktige delen blir funnet? Ved å legge merke til disse enkle merkingene, så vil handelen bli enklere både for deg og for selger. Jo mer informasjon du har, jo enklere er det for selgeren å finne akkurat det du trenger. Se noen av eksemplene her.

Her ser du en luftfjæringsventil, og den er fra merket «Wabco». Her er det et langt nr; 4640062010. Alle produkter fra «Wabco» har dette lange nummeret, og har du dette nummeret blir handelen enklere.

Det samme gjelder denne luftfjæringsventilen fra «Knorr». Her er det da to nummere som vil gjøre handelen enklere; her er det enten SV 1485 eller K000367. Så det er enten et K-nummer eller et artikkelnummer som starter med to bokstaver etterfulgt av fire sifre, for eksempel SV1485 . Også på «Knorr» sine produkter er det samme type siffer på alle produktene.


På kabler er det et langt nummer på ene enden av kabelen. I dette eksempelet er det brukt en strømforsyningskabel og nummeret er; 449 172 120 0 36/18. Det siste tallet oppgir lengden på kabelen i meter.
 


Her er et eksempel med støtteben fra «Jost». Dette er en «Jost modul» og nummeret «B0203» gir oss informasjon som vil gjøre handelen enkel og effektiv.
 


Her gjelder det samme prinsippet som tidligere med «Wabco» og «Knorr». I eksempelet er det en kaliper, og har du en kaliper fra «Wabco» gjelder det lange nummeret, har du «Knorr» gjelder enten artikkelnummeret med to bokstaver og fire sifre eller K etterfulgt av sifre.
 


På denne modulatoren/styreenheten gjelder det samme som tidligere med «Wabco» og «Knorr». Merkingen er midt på produktet, og vi er ute etter det lange nummeret eller artikkelnummeret med to bokstaver og fire sifre eller K etterfulgt av sifre.
 


Her ser du et hengerfeste fra VBG, og for å gjøre det effektivt for selgeren å vite hvilken type du har, kan du oppgi nummeret som er på venstre side av delen når du står med kjøreretningen. I dette eksempelet er tallet 795V-3.
 


Ikke alle er sikker på hvor stort startbatteriet deres er, men det kan du enkelt se selv. Tallet øverst på denne merkingen, i dette eksempelet 185 Ah, oppgir størrelsen på batteriet. Oppgi dette til selgeren hvis du trenger nytt batteri.
 


Denne fjærbremssylinderen er merket på to steder. På baksiden med inngraverte tall, i dette eksempelet 05.444.44, eller med en hvit lapp på nedsiden. I dette eksempelet 05.444.44.02.0. Hvis ingen av disse merkingene er på fjærbremssylinderen, så kan du måle spennbåndene i diameter. Mål begge to og oppgi diametermålet til selgeren. Da vil vi enkelt finne riktig produkt til deg.
 

Vi håper denne lille introduksjonen gjør det litt enklere for deg neste gang du skal bestille en del fra oss. Og ikke fortvil hvis du ikke finner disse nummerne, selgerne våre hjelper deg til å finne riktig produkt uansett. Men ved bruk av disse nummerne kan du gjøre handelen enklere og mer effektiv. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har noen spørsmål.